RAMPA ZEMİN KAPLAMALARI NELERDİR ?

Günümüzde gün içerisinde birçok yerde kaza meydana gelmektedir ve bu kazalar genel anlamda engellenememektedir Genel olarak kazaların meydana gelme sebebi yolun ve gidilen rampaların kaygan olmasından kaynaklanan bir sorundan dolayıdır.

Bu sorunların aşılabilmesi ve kazaların olmaması için gereken önlemlerin alınması gerekmektedir. Kazaların meydana gelmemesi için ve trafik yoğunluğunun oluşmaması için rampaların kayganlığının giderilmesi gerekmektedir. Bu da ancak yollara kaygan olmayan rampaların yapılması sonucunda meydana gelebilecek kazaların önüne geçilmiş olur.

Kaygan olmayan rampa zemin kaplamaları kullanılarak yollar daha düzgün ve sağlam bir şekilde yapılarak kazalar engellenmiş ve rampalar daha düzgün bir vaziyete gelmiş olur. Böylece de sorun da ortadan kalkmış olur.

Kaygan Olmayan Epoksi Rampa Zemin

Bu kaygan olmayan rampa epoksi zemin daha çok düzgün yapıda olmayan rampaları düzeltmek ve daha estetik bir hale getirmek amacıyla kullanılan, tercih edilen bir rampa zemin türüdür. Aynı zamanda rampaların eğimlerini de düzelterek yolda giden arabalar için kaza sorununu da ortadan kaldırmış olur.

Bu zemin türü genel olarak aşınmaya müsait olan ve kaygan rampaların yüzeyinde meydana gelen çatlakları sorunları gideren bir epoksi zemin uygulamasıdır. Son derece dayanıklı ve sağlam olduğu için de kullanım açısından da uygun olduğu için kullanılan bir malzemedir.  Trafik sorunlarının giderilmesi için ve trafiğin genel manada çok olduğu alanlardaki rampalarda kullanılır.

Epoksi zemin rampa zemin türü kaygan rampalarda kullanılarak kayganlığı ya ortadan kaldırır ya da minimum seviyeye getirmektedir. Bu epoksi zemin türünde her renk uygulanmamaktadır. Genel olarak beyaz, gri, mavi ve siyah renkler ağırlıklı olmak üzere kullanılmaktadır. Rampa yüzeyler iyice temizlendikten sonra rampa yüzeyinde uygulanmaktadır. Mala yardımıyla ustalar yollarda bu zemin türünü kullanarak çok iyi bir işçilik ortaya koymaktadır.

Poliüretan Rampa Zemin Kaplama

Poliüretan epoksi rampa zemin kaplaması oldukça maliyetli bir iş  olup çok fazla tercih edilse bile çok zaman gerektiren bir iştir. Parlak ve mat olmak üzere iki farklı seçenekte uygulanabilen bir zemin türüdür. Rampa alanlarda kullanılacağı için güneş ışınlarına karşı ve suya karşı son derece dayanıklıdır. O yüzden de bu zemin türünü kullanan çok sayıda insan bulunmaktadır.  Kolay bir şekilde temizlenebilen fakat hassas bir yapıda olduğu için dikkat edilmesi gerekir.

Poliüretan Rampa Zemin Kaplama Avantajları Nelerdir?

  • Alkali bir yapıda olduğu için ve aynı zamanda da çok esnek olduğu için son derece dayanıklı bir malzeme türüdür.
  • Her türlü aşınma ve çatlağa karşı oldukça pratik bir şekilde sorunu ortadan kaldırmaktadır.
  • Su geçirmez özelliği olduğundan dolayı da güvenilir bir şekilde kullanılmakta ve tercih edilmektedir.
  • En çok tercih edilme sebeplerinden biri de genel olarak ekonomik açıdan çok uygun olmasıdır.

SHOWROOM ZEMİN KAPLAMA

Showroom söz konusu olduğunda, sergilediğiniz ürünler kadar döşeme de sergilenmektedir. Bu nedenle, ziyaretçilerinizin showroom deneyimini geliştirecek doğru beton kaplama veya zemin kaplama ürününü seçmek önemlidir. Özellikle ürünlerin sergilendiği bu şık alanların görsel açıdan uyumlu ve iyi olması gerekir. Müşterilerin ürünleri incelerken gözüne çarpan ve uyumlu görünen her showroom zemin kaplama uygulaması daha iyi bir satışınız da gerçekleşmesini sağlayacaktır.

Araba, mobilya, teknoloji veya moda vitrini yapıyor olun, teşhir salonunuzun sattığınız ürünü tamamlayan ve onu en iyi şekilde gösteren zemin kaplamasına ihtiyacı vardır. Ayrıca, yoğun yaya trafiğine ve teşhir ürünlerinizin ağır sabit yüküne dayanabilecek döşemeye ihtiyacınız olabilir. Bunu göz önünde bulundurarak, teşhir salonunuz için aşağıdaki döşeme malzemelerini göz önünde bulundurabilirsiniz:

  • Epoksi beton kaplama
  • VCT veya LVT
  • Yüksek performanslı halı
  • Cilalı beton
  • Üretan çimento

Showroom zemin kaplama, sık sık yağ dökülmesi, aletlerin düşmesi, aşınma ve araç hareketlerinden kaynaklanan dara nedeniyle temel betonun zarar görmesini önlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda taban betonunun ömrünü uzatır, temizlik ve bakımını kolaylaştırır.

Showroom Zemin Kaplama Avantajları Nelerdir?

Showroom zemin kaplama birçok açıdan çeşitli yararları sağlamalıdır. Yalnızca aşırı ayak basmasına dayanacak kadar dayanıklı olması, kolay temizlenebilir olması, kaymaması ve sağlık ve güvenlik düzenlemelerine uygun olması değil, aynı zamanda satışta olan malları mükemmel bir şekilde sunması gerekir.

Zeminler, bir müşterinin bir tesise girdiğinde bilinçli veya bilinçsiz olarak ilk fark ettiği şeylerden biridir. Satın almayla ilişkili olarak çevredeki çevreye karşı kanıtlanmış bir duygusal tepki vardır. Renkler ve dekor, hiç kimse farkına varmadan beynin arzuyla bağlantılı kısmıyla doğrudan iletişim kurar, bu da showroom zemin tasarımının dikkatle seçilmesi gerektiği anlamına gelir.

Tüm bunlar, döşeme seçiminin yalnızca başlangıçta harika görünmesinin değil, aynı zamanda yıllarca bozulmamış durumda kalmasının da çok önemli olduğu anlamına gelir. İster araba galerisinde ister motosiklet showroomunda, kamyon ve treyler perakende satış alanında veya başka herhangi bir alanda zemin kaplaması olsun, bu güzel görünümü korumak zor olabilir. Lastikler kalıcı lekelere neden olabilir, derz dolguları kirlenir, düzenli ayak sesi her zaman kir ve pislikle ilişkilendirilir. Tüm bunları gidermek için zahmetli temizlik, cilalama ve cilalama işlemleri zaman alıcı ve maliyetlidir.

Kaliteli malzemeler kullanılarak yapılan showroom zemin kaplama avantajları şu şekilde sıralanabilmektedir.

  • Son derece dayanıklıdır, iyi uygulanmış bir epoksi veya benzeri showroom zemin kaplama uzun yıllar boyunca bozulmadan dayanabilir.
  • Gözeneksizdir ve lekelenmeye karşı dirençlidir, arabaların sergilendiği showroom alanlarında lastik izleri, yağ, yakıt sızıntıları ve daha fazlası kolayca yıkanabilir olur. Yani kısa bir işlem ile izler kolaylıkla giderilmektedir.
  • Kaymazlık özelliklerine sahip olma, personele ve halka açık herhangi bir alanda hayati bir unsur olarak karşımıza çıkar. Özellikle ürünler incelenirken kişilerin kayıp düşmesini büyük ölçüde engeller.
  • Kimyasallara, aşındırıcılara ve her türlü temizlik malzemesine karşı dayanıklıdır. Temizlik ve benzeri uygulamalarda yapısında bozulma olmaz ve hijyenik zemin çözümleri sunar.
  • Parlak ve canlı kalır, her satış ortamı için mükemmel bir vitrindir. Aynı zamanda markanızın da kalitesini ve kurumsallığı yansıtan bir zemin hazırlar.
  • Sınırsız renkte ve her türden farklı desen, kesit veya marka gereklilikleri kolayca dahil edilebilir. Düz bir renk istemeyen kuruluşlar için rengarenk desenli zemin kaplaması da yapmak mümkündür. Özellikle farklı bir tasarım amaçlayan kurumların showroom zemin kaplama fikirlerine dahil edilebilir.
  • Temizlemesi kolaydır ve cilalama, cilalama veya cilalama gerektirmez.

SOĞUK DEPO ZEMİN KAPLAMA

Soğuk depolama tesisleri, esas olarak, bozulabilir gıdalardan biyofarmasötiklere kadar her şeyi çok düşük veya donma sıcaklıklarının altında barındırmak için kullanılan büyük, soğutulmuş odalara veya yapılara atıfta bulunur. Genellikle, bu tesisler aynı zamanda soğuk depolama olarak da bilinir. Özellikle bu alanların soğuk depo zemin kaplama ile döşenmesi önemlidir.

Normal oda sıcaklıklarına maruz kaldığında bozulabilen ve biyolojik olarak parçalanabilen mallarla uğraşan endüstriler için soğuk depolama gereklidir. Bu nedenle soğutma, taze ürünlerin kimyasal değişimlerini engellemeye yardımcı olur ve bütünlüğünü, kalitesini ve raf ömrünü korur. Soğuk hava depoları yaygın olarak bakkallarda, mandıralarda, restoran ve otellerin endüstriyel mutfaklarında, araştırma laboratuvarlarında ve hastanelerde kullanılmaktadır.

Genel depolama tesislerinden farklı olarak, soğuk odalar ve farmasötik sınıfı soğuk hava depoları, bozulabilir malları çevreleyen tüm sağlık ve güvenlik standartlarının karşılanmasını sağlamak için son derece düzenlenmiş olduğundan belirli spesifikasyonlar gerektirir. Çünkü soğuk depo zemin kaplama yapılan işi de doğrudan etkileyen faktörleri barındırır.

Soğuk Depo Zemin Kaplama Gerekliliği

Mandıralar, laboratuvarlar, bakkallar, kafeteryalar veya restoranlar gibi soğuk hava depoları için zemin kaplaması, soğuğa veya donma sıcaklıklarına dayanabilmeli, hijyen açısından kolay temizlenmeli, ağır ekipmanları tolere etmeli, leke tutmamalı, emici olmamalı ve kaymaz olmalıdır. Bir soğuk depolama tesisindeki zemin bu talepleri karşılayamazsa, çatlama veya başka şekilde hasar ve aşınma gösterme olasılığı yüksektir ve bu da tesisin bütünlüğünü tehlikeye atacaktır. Bu nedenle de soğuk depo zemin kaplama konusu titizlikle yerine getirilmelidir.

Soğuk depo zemin kaplama ve depoları için özel olarak formüle edilmiş beton kaplamalar, yalnızca bu zorlukları karşılamakla kalmaz, aynı zamanda diğer standart beton kaplama seçeneklerine göre daha düşük sıcaklık aralığında uygulanabilir. Tipik olarak standart epoksi kaplamalar soğuk ortamlarda sertleşmez veya düzgün performans göstermez, ancak bu benzersiz tesislerin güvenli bir şekilde çalışmasını ve temizlik standartlarını karşılamasını sağlamaya yardımcı olan düşük sıcaklıkta kürlenen, yüksek performanslı zeminler mevcuttur.

Soğuk Depo Zemin Kaplama İçin Epoksi Malzeme Kullanımı

Standart epoksi kaplama uygulaması soğuk ortamlarda tam olarak kürlenmediği için soğuk hava deposu tesisi alanı mutlaka boşaltılmalı ve ısıtılmalıdır. Bununla birlikte, soğuk depolama tesislerinin soğuk kalması gerekir ve genellikle ısıtılamayan şeylerle doldurulur. Poliaspartik ve üretan beton kaplamalar, soğuktan çok soğuğa kadar olan sıcaklıklarda bile hızlı kürlenir, bu da zeminin hazır olmasını beklerken çalışma süresi veya gelir kaybı olmaması anlamına gelir.

Temiz odaları olan soğuk hava depolarının sorunsuz olması gerekir. Soğuk depo zemin kaplama için tipik olarak üretan beton döşeme sistemi önerilir. Üretan beton zeminler ani sıcaklık değişimlerine karşı dirençlidir, yani termal şoklara dayanıklıdır ki bu soğuk hava deposu döşeme sistemi için çok önemli bir özelliktir.

Bazen soğuk depolama tesislerinde epoksi harçlı zemin kaplama sistemlerini de tavsiye ederler ve bu zemin kategorisinde birçok seçenek vardır. Aşınmaya ve kimyasallara dayanacak şekilde %100 katı epoksi kaplamalar formüle ettik ve çekici, sofistike bir görünüm vermek için agrega ile karıştırılabilir. Lobiler gibi bir tesisin daha halka açık kısımlarına görünüm yaratmak için de uygundur. Bu, tüm tesisinizin farklı alanlarda farklı görünüme sahip tek tip bir zemin kaplaması kullanabileceği anlamına gelir. Kaymaz dokular ve renkler de mümkündür. Sizler de soğuk depo zemin kaplama için en dayanıklı, dirençli ve düzgün ürünleri tercih ederek işlerinizin aksamasını önleyebilir ve çalışma ortamınızın kalitesini arttırabilirsiniz. Üstelik her bütçeye göre de tasarlanan kaliteli malzemeler kullanımı da mümkündür.

TERAS ZEMİN KAPLAMA

Pek çok evde bulunan alanlardan birisi de teraslardır. Şık ve dinlenme anlamında hoş sohbetlere imkân tanıyan bu yaşam alanları hemen hemen her evde bulunur. Hem dış hem de iç mekân olma özelliğine sahip bu alanların da zeminleri uygun malzemeler ile kaplanabilir. Teras zemin kaplama farklı malzemeler ile yapılabilir. Porselen zeminler, herhangi bir dış yüzeyi kaplamak için en iyi seçeneklerden biri olarak kullanılmaktadır. Geniş direnci ve dayanıklılığı, basit kurulumu ve bakımı ile farklı seçenekler sizlerin tercihleri ile şekillenmektedir.

Bu teras kaplamalar geniş dekoratif olanaklar sunmaktadır. Yani ahşabı, taşı ve hatta çimentoyu mükemmel bir şekilde taklit eden dış mekân karoları bulabilirsiniz. Bu seçeneklerin her biri, herhangi bir sert hava koşulunda değişmediği için öne çıkmaktadır. Aynı şekilde diğer malzemelere göre ucuz, montajı çok kolay ve hatta temiz zemin haline geldikleri için uzun bir kullanım ömrü sunanları da vardır. Seramik teras yer kaplama ürünleri bunlara en iyi örnek olarak gösterilebilir.

Teras, tüm yüzeyin açığa çıktığı bir yerdir. Bu nedenle, birçok kişi daha iyi estetik için yüzeyi döşemeyi tercih ediyor. Evinizi yenilemeyi veya yeni bir ev almayı planlıyorsanız, güzel görünümlü bir terasın sunduğu değeri göz ardı edemezsiniz. En iyi döşeme malzemelerini seçmek, evinizin genel görünümünü korumak için son derece önemli hale gelir. Alanınıza güzel bir dokunuş katmak için tonlarca teras yer karosu mevcuttur. Hem bütçenize uygun hem de şık tasarımlar ile yaşam alanlarınızı veya iş yerlerinizi zevkinize göre özelleştirmeniz mümkündür. Öte yandan dayanıklı malzemeler sayesinde açık alanlardaki zeminlerin de korunmasını sağlayarak uzun süre yeni gibi kullanabilirsiniz.

Ahşap Görünümlü Teras Zemin Kaplama

Teras veya bahçe için ahşap zeminler veya paletler, aynı zamanda piyasadaki en dekoratif dış mekân zeminlerinden biri olarak ortama çok fazla sıcaklık ve doğallık sağlar. Evinizde ahşap, evdeki her odanın omurgası haline geliyorsa, bu teras zemin kaplama dış mekân alanınıza döşemek için en uygun yer haline gelir. Bu sayede stiller ve malzemeleri en iyi şekilde birleştirebileceksiniz.

Kurulumu biraz daha karmaşıktır, ancak direnci ve dayanıklılığı her türlü dış alana yerleştirmek için uygundur. Bugün sayısız ahşap türünün yanı sıra her tarza uyarlanabilecek renkler ve kaplamalar bulabilirsiniz. Ancak bahçe ve teraslar için en çok tavsiye edilen ahşap zeminler tropikal ahşaplardır. Ancak, bu malzemeyi seçerseniz, belirli bakım süreçlerini dikkate almalısınız. Aslında ahşap, minimum bakım görmediği sürece açıkta en çok zarar gören malzemelerden biridir. Vernik ve ahşap koruma işlemleri, yüksek performanslı yükseltilmiş bir zeminin keyfini çıkarmanın anahtarı olacaktır.

Kompozit Teras Zemin Kaplama

Pek çok bakım işi yapmadan ahşap bir zeminin keyfini çıkarmayı tercih edenlerdenseniz, en iyi seçeneğiniz kompozit zemindir. Bu kaymaz dış mekân karoları, hava koşullarına ve darbelere karşı oldukça dirençli oldukları için ahşapla aynı görünüme sahiptir. Klasik ahşabın aksine, bu malzeme çatlamaması veya parçalanmaması ile öne çıkıyor. Zamanla çürümez veya küflenmez, kaymazlık kapasitesi yüksektir ve güneş ışınlarına ve hatta en şiddetli yağmurlara bile mükemmel bir şekilde dayanır. Günümüzde ahşabın sıcaklığını daha ekonomik ve sade bir şekilde yaşamak isteyenler için en iyi seçenek haline geliyor.

Kompozit teras zemin kaplama, çok çeşitli tonlarda ve kolayca monte edilebilen farklı çıta ve karo formatlarında mevcuttur. Bu nedenle kurulumu ve bakımı da sizin için büyük bir problem olmayacaktır. Ayrıca temizliği oldukça basit bir üründür.

Beton Su Geçirmemesi İçin Ne Yapmalı?

Betona su yalıtımı yapılmalıdır. Su yalıtımı tüm binalarda ve tüm ıslak mekanlarda oldukça önemli bir imalat çeşididir. Yeni yönetmeliklerde binalar yapılırken uygulanan su yalıtımı eski binaların da ihtiyacıdır. Binanın daha sağlam olması, daha uzun yıllar boyunca ilk günkü gibi dayanıklı ve sağlam olarak varlığını sürdürebilmesi için binanın pek çok farklı noktasında temelde, perde duvarlarda, iç ıslak mekanlarda, balkon, teras vb. tüm alanlarda mutlaka su yalıtımı yapılmalıdır. Yönetmeliklerde açıkça belirtilen su yalıtımı özellikle beton alanlar da artık şart. Temel betonlarında binanın ana betonlarında ve tüm beton alanlarda su yalıtımı yapılması şarttır. Peki bu beton imalatları nasıl yalıtılmaktadır?

Temel Beton İmalatında su yalıtımı nasıl yapılır?

Temel beton imalatlarında su yalıtımı betonun içerisine karıştırılabilecek bazı ürünlerle ( Örneğin, Su geçirimsizlik Harç katkısı Weber 20 Extra ) zemine ve perdelere dökülecek beton mikserlerine katılarak uygulana beton su geçirimsizliğini artıran yöntem ile yapılabilir. Aynı zamanda betonlara yapılan ekstra su yalıtımlarında gerek temel gerekse perde imalatları sonrası beton yüzeylerine sürme izolasyon malzemeleri ile yapılan yalıtımlar ( Örnek, Weber dry Bitüm 1K, Weber Dry 706 Plus, Weber Dry 1006 gibi bitüm esaslı ürünlerle ) veya Bitümlü App katkılı su yalıtım membranları, ( 3 mm -3 mm -4 mm polseyter keçeli membranlar, Proof membranlar), Benko kil örtüler sık sık tercih edilmektedir.

Soğuk derz ne demek?

Binaların iki farklı beton katmanı arasında oluşan beton birleşim noktalarıdır. Daha açıklayıcı bir tabirle temel beton ile perde beton dökümünde iki beton farklı zamanlarda döküldüğü için oluşan birleşim noktalarıdır.

Soğuk derz neye sebep olur ?

Sürekli su sızıntısına sebep olur, yalıtım yapılması oldukça önemlidir.

Soğuk derz su yalıtımı nasıl yapılır?

Beton dökümü esnasında iki beton arasına su ile şişen sızdırmazlık bandı ( Örnek; Weber Swell Tape, Su tutucu bant ) mutlaka kullanılmalıdır.

Betonun su geçirmemesi binanın da aynı şekilde suya karşı mukavemetli ve dayanıklı olması, küf ve rutubetin engellenmesi demektir. Bu sebeple binanın ana noktalarında beton imalatlarına su yalıtımı yapılması çok önemli bir husustur.

Islak hacimlerde su yalıtımı nasıl yapılır?

Islak hacim su yalıtımı çimento esaslı yarı elastik veya tam elastik sürme su yalıtım ürünleri veya elastomerik reçine esaslı kullanıma hazır sürme su yalıtım ürünleri ile yapılmalıdır.

Banyo, duş, wc gibi ıslak hacimli mekanlarda hangi su yalıtım ürününü tercih etmek daha uygundur?

Önerilen Ürünler, Weber dry ss-7 Easy, Weber dry SS-8 extra, Weber drs SS-10, Weber dry SS-5, Weber dry FDF plus gibi ürünlerdir.

Beton yalıtımı yapılırken weber su yalıtım ürünlerden faydalanabilirsiniz web sitemizdeki su yalıtım ürünleri kategorimizi mutlaka ziyaret edin. Tüm farklı su yalıtım imalatlarında kullanabileceğiniz ve özellikle beton yalıtımları da tercih edebileceğiniz weber su yalıtım ürünleri aklınızdaki kaliteli beton yalıtımları sağlayacaktır. Betona yapılan sürme veya karışımlı su yalıtım imalatları binalarımızın uzun ömürlü olması, kaliteli ve dayanıklı olması için yapmanız gereken en önemli adımlardan biridir.

En İyi Su Yalıtım Malzemesi Nedir?

Bir binada yapılması gereken yalıtım imalatlarından en önemli olanı su yalıtımıdır. Su yalıtımı özellikle ıslak mekanlarda ve balkon, teras gibi alanlarda evimizin ihtiyacı olan bir özelliktir. Bina içlerine su ve nem girmemesi, islak mekanların su sızdırmaması ve bina içlerinde rutubet olmaması amacıyla tüm ıslak mekanlara mutlaka su yalıtımı yapılmalıdır. Su yalıtımı pek çok farklı alanlarda pek çok farklı çeşitlerde uygulanabilir.

Onlarca yıldır ıslak mekanlara özenle su yalıtımı yapılıyor ve binaların küflenme ve nemlenmesi engelleniyor. Peki kullanılabilecek en iyi su yalıtım malzemesi hangisidir diye soracak olursak karşımıza pek çok farklı çeşitlilikte ürün çıkabiliyor. Bu ürünlerden en fazla kullanılanı sürme su yalıtım malzemeleridir. Sürme su yalıtım malzemeleri oldukça kolay uygulandıkları için bina içlerinde ve dış cephelerde sık sık tercih edilirler. İmalatı kolay olan, basit bir biçimde uygulanabilen, oldukça mukavemetli ve dayanıklı olan, bina esnemelerinde yırtılma ve parçalanma yapmayan, üzerine seramik veya karo gibi imalatlar yapılabilen ve boya atılabilen özel bir su yalıtım malzemesi olarak karşımıza sürme yalıtım ürünler çıkıyor. Farklı çeşitleri bulunan ve farklı iklim şartları için tasarlanan sürme yalıtım izolasyon malzemeleri özellikle su akışının olduğu alanlarda, banyolarda, mutfaklarda ve ıslak zeminlerin tamamında güvenle kullanılabiliyor. Aynı zamanda bina ömrünü uzatıyor ve tadilat gerektirmediği için uzun yıllar boyunca uygulandığı noktada ilk günkü kalitesinde varlığını sürdürebiliyor.

En İyi Teras Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Teras su yalıtımı ile ilgili yüzlerce farklı marka ve modelde ürünler olmakla birlikte çeşitli uygulama şekilleri de mevcuttur. Her terasın ihtiyacı olan ürün ve uygulama farklı olabileceği gibi, maliyeti açısından da tercihler değişmektedir. Tüm ürünleri ve uygulama yöntemlerini en ince detayına varacak şekilde anlatmamız oldukça zor fakat en belirgin yöntem ve ürünleri sizler için sıraladık.

1. Beton, şap, mozaik atılmış kaplamasız teraslarda su yalıtımı nasıl yapılır?

Bu tip yerlerde genellikle çıkur, çatlak alanlar oldukça fazla görünür ve beton altına su alma, nemlenme, küf yapma gibi durumlar sık görülür. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki su yalıtımı farklı, ısı yalıtımı farklı bir durumdur. Burada sadece su yalımı ile ilgili bilgiler yazacağız. Beton teraslarda kullanılmayan bir alan ise ve maliyeti düşük bir su yalıtımı yapmak istiyorsanız , bir kişinin kendi bile uygulayabileceği sıvı kıvamda bulunan ve likit membran diye adlandırılan kullanıma hazır su yalıtım ürünleri kullanılabilir. Yüzey düzeltme ve tesviye işlemleri yapılıp, gider sorunu çözüldükten sonra sürme yöntemi ile en az iki şeklinde uygulama yapılır. Tercih edilen ürün mutlava UV ( güneş ışınları) dayanımlı bir ürün olmalıdır. Sıvı membranlar bitüm esaslı ve elastomerik reçine esaslı ve poliüretan esaslı olmak üzere üç şekilde vardır. Örnek Ürünler; Bitüm esaslı sürme su yalıtımı için ‘’ Osmanlı İzolastik ‘’, Elastomerik reçine esaslı sürme su yalıtımı için ‘’ Weber Dry FDF Plus’’, Pliüretan esaslı sürme su yalıtımı için ‘’ Weber Dry Pur Basic’’ örnek verilebilir.

2. Seramik, mermer, traverten kaplı teraslarda su yalıtımı nasıl yapılır?

Bu tip teraslarda en çok sorulan soru görüntüyü bozmadan şeffaf bir ürünle yalıtım yapabilir miyiz oluyor. Şeffaf su yalıtım ürünleri farklı marka ve şekillerde satılmaktadır fakat bunların bir çoğu işe yaramamakta veya ömrü oldukça kısa olmaktadır. Şeffaf su yalıtım ürünleri mutlaka iyi bir sonuç ve uzun ömür için poliüretan esaslı olmalıdır bunu da sadece birkaç markada görebilmekteyiz ve biraz maliyeti yüksek ürünlerdir.

Örnek Ürün; Şeffaf seramik üstü su yalıtımı ‘’ Weber Dry Pur Trans’’

3. Beton, şap,seramik v.b kaplı veya daha önce işlem görmüş tüm teraslar için su yalıtımında , ekonomik bir ürün ile olacak ise Bitüm esaslı su yalıtımı, biz 5-6 sene problem yaşamayalım diyorsanız Elastomerik reçine esaslı sürme su yalıtmı, biz terası kullanıyoruz diyorsanız çimento esaslı UV dayanımlı iki komponentli sürme su yalıtımı, uzun ömürlü bir su yalıtımı için Poliüretan esaslı sürme su yalıtımı yapılmalıdır.

Su yalıtımı denince akla ilk olarak ıslak mekanlar geliyor. Tüm ıslak mekan bölgelerde doğru bir su yalıtımı yapılması su sızıntılarını engellemek, bina içinde veya diğer dairelere su akışının engellenmesi, rutubet oluşumunun engellenmesi gibi konularda etkin bir rol oynuyor. Su yalıtımı yapmak tüm ıslak mekanlar için ve dış cepheler için, aynı zamanda çatı imalatları için gerekli olan bir durumdur. Özellikle teraslarda kullanılan su yalıtım ürünleri çok önemlidir. Teraslar binaların üstünde ise bina içlerine yağmur suyunun girişinin engellenmesi, teraslar bina içlerinde organize edilmişse yine bina içlerine su akışının engellenmesi için mutlaka doğru bir şekilde teras su yalıtımı yapılmalıdır. Peki en iyi teras su yalıtımı nasıl yapılır?

Teraslarda kullanılan su yalıtımında en fazla tercih edilen su yalıtım ürünlerinden biri weber sürme su yalıtım ürünleridir. Ülkemizin doğa şartlarına uygun olan weber sürme su izolasyon ürünleri, karo veya seramik altına rahatlıkla imal edilebilen ve uzun ömürlü olan bir su yalıtım ürünüdür. Üzerine farklı imalatlar yapılabilmesi sebebiyle daha kaliteli ve kalıcı olan sürme su yalıtım ürünleri ile çok uzun yıllar boyunca koruma sağlayabilirsiniz. Teraslarda bina ve daire içlerini oluşabilecek su sızıntılarını tam olarak engelleyen sürme su yalıtım ürünleri teras gibi ıslak mekanlarda mutlaka özenle yapılması gereken bir imalattır.

Terasta Su Sızıntısı Nasıl Engellenir?

Teras gibi alanlarda su yalıtımı yapmak oldukça önemli bir konudur zira teras gibi alanlar yağmur suyunu, kar suyunu tutabileceği ve diğer doğa olaylarına kolaylıkla maruz kalabileceği için hassas bir imalat yapmakta oldukça önemlidir. Terasınızda su sızıntısı varsa dairenizin veya binanızın rutubet yapması olasıdır. Özellikle su alan binalar kolaylıkla rutubet yapabilir ve bu rutubet tüm binaya yayılabilir. Insan sağlığı için oldukça zararlı olan rutubet özellikle teras gibi alanlardan binaya yayılmaktadır. Peki terasta su sızıntısı varsa nasıl engellenebilir?

Su sızıntılarını engellemenin tek yolu suya karşı yalıtım yapmaktır. Suya karşı yalıtım yapmak oldukça basit bir imalatı ve gerek yeni binalarda gerekse eski binalarda kolaylıkla uygulanabilir. Günümüzde su yalıtımı denince akla ilk olarak sürme su yalıtım ürünleri gelmektedir. Sürme yalıtım kolay uygulanabilmesi, tüm zeminlere uygulanabilmesi ve çok dayanıklı bir ürün olması sebebiyle teraslarda bina içlerine yayılan su sızıntılarını kolaylıkla engellemektedir. Şayet teraslarında daire işlerinize oluşan bir su sızıntısı varsa sürme su izolasyonu malzemelerinden faydalanabilirsiniz. Tüm zeminlere uygulayabileceğiniz sürme yalıtım ürünleri ile tüm mevsimlerde kolaylıkla su yalıtımı yapabilirsiniz. Yağışlı ve nemli olmayan günlerde su sızıntılarının olduğu bölgelere uygulayacağınız sürme su yalıtım ürünleri kısa süreler içerisinde kurur, su yalıtımına doğru bir biçimde gerçekleştirerek su sızıntılarını tamamıyla engeller.
Teras su yalıtım ürünleri nelerdir?
Teras su yalıtım ürünleri bitüm esaslı sürme su yalıtım ürünleri, elastomerik reçine esaslı sürme su yalıtım ürünleri, çimento esaslı iki bileşenli sürme su yalıtım ürünleri, poliüretan esaslı sürme su yalıtım ürünleri gibi çeşitleri vardır. Yüzey teşhisi sonrası uygulanacak ürün seçimi yapılmalıdır.

Teras su akıtıyor ne yapmalıyım?
Teraslar için geliştirilmiş kullanıma hazır likit membran veya çimento esaslı uv dayanımlı sürme su yalıtım ürünleri ile teras su yalıtımı yapılmalıdır.

Teras su yalıtımı tavsiye
Teras su yalıtımında kullanılacak ürün mutlaka ve mutlaka üzeri açık bırakılacak ise UV( Güneş ışınları) dayanımlı olmalı, elastik bir ürün olmalıdır. Ürün tercihi yaparken terasın yüzey teşhisi ( beton, şap, mozaik, seramik, mermer v.b) oldukça önemlidir. Astar uygulaması mutlaka yapılmalıdır.

Binaların Temelden Su Alamaması İçin Yapılacaklar

Binaların temelden su alması, yapıların dayanıklılığını ve sağlamlığını ciddi şekilde etkileyebilen bir sorundur. Su sızıntıları, yapıların içerisinde nem oluşmasına ve çeşitli hasarlara yol açabilir. Bu nedenle, binaların temelden su almaması için çeşitli önlemler alınmalıdır. Bu yazıda, binaların temelden su almaması için yapılması gerekenler hakkında bilgi vereceğiz.

Doğru Yer Seçimi

Bir binanın temelden su almaması için doğru yer seçimi oldukça önemlidir. Yer seçimi sürecinde, su tabloları, yeraltı suyu seviyesi ve su drenajı gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır. Yüksek yeraltı suyu seviyesine sahip alanlarda, temel seviyesini yükseltmek veya uygun drenaj sistemleri kurmak gerekebilir.

İyi Drenaj Sistemi

Binaların temelden su almaması için etkili bir drenaj sistemi kurulması gerekmektedir. Bu sistemin amacı, yağmur suyunu ve yeraltı suyunu binanın temelinden uzaklaştırmaktır. Drenaj boruları, oluklar, yağmur suyu tahliye kanalları gibi unsurlar drenaj sisteminin önemli parçalarıdır. Drenaj sistemi, yapıya suyun sızmasını engellemekte büyük rol oynamaktadır.

Su Yalıtımı

Binaların temelinde su sızıntısını önlemek için su yalıtımı önemli bir adımdır. Su yalıtımı malzemeleri, yapıların temel bölgelerine uygulanarak su sızmasını engeller. Su yalıtım malzemeleri arasında özel su yalıtım membranları, su geçirmez kaplamalar ve su itici malzemeler bulunmaktadır. Bu malzemeler, suyun binaya sızmasını engeller ve binaların temellerini korur.

Kaliteli İnşaat Malzemeleri

Binaların temelden su almaması için kaliteli inşaat malzemeleri kullanılmalıdır. Yüksek kaliteli beton, su geçirmez tuğlalar, dayanıklı su yalıtım malzemeleri gibi unsurlar, binanın su sızıntısı riskini azaltır. Ayrıca, doğru inşaat yöntemleri ve uygun izolasyon teknikleri kullanılmalıdır.

Periyodik Bakım

Bir binanın temelden su almaması için periyodik bakım önemlidir. Drenaj sistemleri, su yalıtım malzemeleri ve diğer su sızıntısı önleme unsurları düzenli olarak kontrol edilmeli ve bakımları yapılmalıdır. Bu sayede, olası hasarlar veya zayıflıklar erken tespit edilip düzeltilebilir.

Binaların temelden su almaması, yapıların dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğü açısından kritik bir öneme sahiptir. Yer seçimi, drenaj sistemleri, su yalıtımı, kaliteli malzemeler ve periyodik bakım gibi önlemler alarak binaların temel bölgelerinin su sızıntısına karşı korunması mümkündür. Bu önlemler, binaların sağlamlığını artırır ve maliyetli onarımların önüne geçer.

İzocam Camyünü Nedir Ne İşe Yarar?

İzocam Camyünü, binalarda ve endüstriyel tesislerde kullanılan bir yalıtım malzemesidir. Bu malzeme, cam elyafından üretilen inorganik bir elyaf malzemesidir ve yüksek yalıtım performansı sağlar.

İzocam Camyünü, düşük ısı iletkenliği, yangına dayanıklılık, suya karşı direnç ve yüksek ses yalıtımı gibi özelliklere sahiptir. Ayrıca, çevre dostu ve geri dönüştürülebilir bir malzemedir.

Bu malzeme, genellikle çatı, duvar, döşeme ve boru hatları gibi farklı yapı elemanları için yalıtım uygulamalarında kullanılır. İzocam Camyünü, hem yeni inşaat projelerinde hem de eski yapıların yenilenmesinde kullanılabilir. Ayrıca, endüstriyel tesislerde bu malzeme, fırınlar, kazanlar, boru hatları ve kanallar gibi yüksek sıcaklık ve yangın riski olan alanların yalıtımında da kullanılır.

İzocam Camyünü, farklı kalınlıklarda rulo veya plaka halinde mevcuttur ve uygulama kolaylığı sağlar. Bu malzeme, enerji tasarrufu sağlamak ve çevreyi korumak için önemli bir rol oynar.

İlgili Ürün >>> İzocam Camyünü 8 cm Tip-350 (12 m²)

İzocam Camyünü 8 cm: 1 Top: 12 m² alan kaplar.

Camyünü İzocamlar yerli olarak temin edilen inorganik hammaddelerin 1200°C ile 1250°C’de eritilerek elyaf haline getirilmesi sonucu oluşmaktadır.

İzocam Camyünü Nerelerde Kullanılır?

İzocam Camyünü, Kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve teknik özelliklerde, değişik kaplama malzemeleriyle, şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretilebilmektedir. Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve akustik düzenleme ile birlikte yangın güvenliğini de sağlamaktadır. İzocam kullanım sıcaklığı -50°C / +400°C aralığında kullanılan özel camyünü ürünler de üretilebilmektedir.