RAMPA ZEMİN KAPLAMALARI NELERDİR ?

Günümüzde gün içerisinde birçok yerde kaza meydana gelmektedir ve bu kazalar genel anlamda engellenememektedir Genel olarak kazaların meydana gelme sebebi yolun ve gidilen rampaların kaygan olmasından kaynaklanan bir sorundan dolayıdır.

Bu sorunların aşılabilmesi ve kazaların olmaması için gereken önlemlerin alınması gerekmektedir. Kazaların meydana gelmemesi için ve trafik yoğunluğunun oluşmaması için rampaların kayganlığının giderilmesi gerekmektedir. Bu da ancak yollara kaygan olmayan rampaların yapılması sonucunda meydana gelebilecek kazaların önüne geçilmiş olur.

Kaygan olmayan rampa zemin kaplamaları kullanılarak yollar daha düzgün ve sağlam bir şekilde yapılarak kazalar engellenmiş ve rampalar daha düzgün bir vaziyete gelmiş olur. Böylece de sorun da ortadan kalkmış olur.

Kaygan Olmayan Epoksi Rampa Zemin

Bu kaygan olmayan rampa epoksi zemin daha çok düzgün yapıda olmayan rampaları düzeltmek ve daha estetik bir hale getirmek amacıyla kullanılan, tercih edilen bir rampa zemin türüdür. Aynı zamanda rampaların eğimlerini de düzelterek yolda giden arabalar için kaza sorununu da ortadan kaldırmış olur.

Bu zemin türü genel olarak aşınmaya müsait olan ve kaygan rampaların yüzeyinde meydana gelen çatlakları sorunları gideren bir epoksi zemin uygulamasıdır. Son derece dayanıklı ve sağlam olduğu için de kullanım açısından da uygun olduğu için kullanılan bir malzemedir.  Trafik sorunlarının giderilmesi için ve trafiğin genel manada çok olduğu alanlardaki rampalarda kullanılır.

Epoksi zemin rampa zemin türü kaygan rampalarda kullanılarak kayganlığı ya ortadan kaldırır ya da minimum seviyeye getirmektedir. Bu epoksi zemin türünde her renk uygulanmamaktadır. Genel olarak beyaz, gri, mavi ve siyah renkler ağırlıklı olmak üzere kullanılmaktadır. Rampa yüzeyler iyice temizlendikten sonra rampa yüzeyinde uygulanmaktadır. Mala yardımıyla ustalar yollarda bu zemin türünü kullanarak çok iyi bir işçilik ortaya koymaktadır.

Poliüretan Rampa Zemin Kaplama

Poliüretan epoksi rampa zemin kaplaması oldukça maliyetli bir iş  olup çok fazla tercih edilse bile çok zaman gerektiren bir iştir. Parlak ve mat olmak üzere iki farklı seçenekte uygulanabilen bir zemin türüdür. Rampa alanlarda kullanılacağı için güneş ışınlarına karşı ve suya karşı son derece dayanıklıdır. O yüzden de bu zemin türünü kullanan çok sayıda insan bulunmaktadır.  Kolay bir şekilde temizlenebilen fakat hassas bir yapıda olduğu için dikkat edilmesi gerekir.

Poliüretan Rampa Zemin Kaplama Avantajları Nelerdir?

  • Alkali bir yapıda olduğu için ve aynı zamanda da çok esnek olduğu için son derece dayanıklı bir malzeme türüdür.
  • Her türlü aşınma ve çatlağa karşı oldukça pratik bir şekilde sorunu ortadan kaldırmaktadır.
  • Su geçirmez özelliği olduğundan dolayı da güvenilir bir şekilde kullanılmakta ve tercih edilmektedir.
  • En çok tercih edilme sebeplerinden biri de genel olarak ekonomik açıdan çok uygun olmasıdır.

Beton Su Geçirmemesi İçin Ne Yapmalı?

Betona su yalıtımı yapılmalıdır. Su yalıtımı tüm binalarda ve tüm ıslak mekanlarda oldukça önemli bir imalat çeşididir. Yeni yönetmeliklerde binalar yapılırken uygulanan su yalıtımı eski binaların da ihtiyacıdır. Binanın daha sağlam olması, daha uzun yıllar boyunca ilk günkü gibi dayanıklı ve sağlam olarak varlığını sürdürebilmesi için binanın pek çok farklı noktasında temelde, perde duvarlarda, iç ıslak mekanlarda, balkon, teras vb. tüm alanlarda mutlaka su yalıtımı yapılmalıdır. Yönetmeliklerde açıkça belirtilen su yalıtımı özellikle beton alanlar da artık şart. Temel betonlarında binanın ana betonlarında ve tüm beton alanlarda su yalıtımı yapılması şarttır. Peki bu beton imalatları nasıl yalıtılmaktadır?

Temel Beton İmalatında su yalıtımı nasıl yapılır?

Temel beton imalatlarında su yalıtımı betonun içerisine karıştırılabilecek bazı ürünlerle ( Örneğin, Su geçirimsizlik Harç katkısı Weber 20 Extra ) zemine ve perdelere dökülecek beton mikserlerine katılarak uygulana beton su geçirimsizliğini artıran yöntem ile yapılabilir. Aynı zamanda betonlara yapılan ekstra su yalıtımlarında gerek temel gerekse perde imalatları sonrası beton yüzeylerine sürme izolasyon malzemeleri ile yapılan yalıtımlar ( Örnek, Weber dry Bitüm 1K, Weber Dry 706 Plus, Weber Dry 1006 gibi bitüm esaslı ürünlerle ) veya Bitümlü App katkılı su yalıtım membranları, ( 3 mm -3 mm -4 mm polseyter keçeli membranlar, Proof membranlar), Benko kil örtüler sık sık tercih edilmektedir.

Soğuk derz ne demek?

Binaların iki farklı beton katmanı arasında oluşan beton birleşim noktalarıdır. Daha açıklayıcı bir tabirle temel beton ile perde beton dökümünde iki beton farklı zamanlarda döküldüğü için oluşan birleşim noktalarıdır.

Soğuk derz neye sebep olur ?

Sürekli su sızıntısına sebep olur, yalıtım yapılması oldukça önemlidir.

Soğuk derz su yalıtımı nasıl yapılır?

Beton dökümü esnasında iki beton arasına su ile şişen sızdırmazlık bandı ( Örnek; Weber Swell Tape, Su tutucu bant ) mutlaka kullanılmalıdır.

Betonun su geçirmemesi binanın da aynı şekilde suya karşı mukavemetli ve dayanıklı olması, küf ve rutubetin engellenmesi demektir. Bu sebeple binanın ana noktalarında beton imalatlarına su yalıtımı yapılması çok önemli bir husustur.

Islak hacimlerde su yalıtımı nasıl yapılır?

Islak hacim su yalıtımı çimento esaslı yarı elastik veya tam elastik sürme su yalıtım ürünleri veya elastomerik reçine esaslı kullanıma hazır sürme su yalıtım ürünleri ile yapılmalıdır.

Banyo, duş, wc gibi ıslak hacimli mekanlarda hangi su yalıtım ürününü tercih etmek daha uygundur?

Önerilen Ürünler, Weber dry ss-7 Easy, Weber dry SS-8 extra, Weber drs SS-10, Weber dry SS-5, Weber dry FDF plus gibi ürünlerdir.

Beton yalıtımı yapılırken weber su yalıtım ürünlerden faydalanabilirsiniz web sitemizdeki su yalıtım ürünleri kategorimizi mutlaka ziyaret edin. Tüm farklı su yalıtım imalatlarında kullanabileceğiniz ve özellikle beton yalıtımları da tercih edebileceğiniz weber su yalıtım ürünleri aklınızdaki kaliteli beton yalıtımları sağlayacaktır. Betona yapılan sürme veya karışımlı su yalıtım imalatları binalarımızın uzun ömürlü olması, kaliteli ve dayanıklı olması için yapmanız gereken en önemli adımlardan biridir.

En İyi Su Yalıtım Malzemesi Nedir?

Bir binada yapılması gereken yalıtım imalatlarından en önemli olanı su yalıtımıdır. Su yalıtımı özellikle ıslak mekanlarda ve balkon, teras gibi alanlarda evimizin ihtiyacı olan bir özelliktir. Bina içlerine su ve nem girmemesi, islak mekanların su sızdırmaması ve bina içlerinde rutubet olmaması amacıyla tüm ıslak mekanlara mutlaka su yalıtımı yapılmalıdır. Su yalıtımı pek çok farklı alanlarda pek çok farklı çeşitlerde uygulanabilir.

Onlarca yıldır ıslak mekanlara özenle su yalıtımı yapılıyor ve binaların küflenme ve nemlenmesi engelleniyor. Peki kullanılabilecek en iyi su yalıtım malzemesi hangisidir diye soracak olursak karşımıza pek çok farklı çeşitlilikte ürün çıkabiliyor. Bu ürünlerden en fazla kullanılanı sürme su yalıtım malzemeleridir. Sürme su yalıtım malzemeleri oldukça kolay uygulandıkları için bina içlerinde ve dış cephelerde sık sık tercih edilirler. İmalatı kolay olan, basit bir biçimde uygulanabilen, oldukça mukavemetli ve dayanıklı olan, bina esnemelerinde yırtılma ve parçalanma yapmayan, üzerine seramik veya karo gibi imalatlar yapılabilen ve boya atılabilen özel bir su yalıtım malzemesi olarak karşımıza sürme yalıtım ürünler çıkıyor. Farklı çeşitleri bulunan ve farklı iklim şartları için tasarlanan sürme yalıtım izolasyon malzemeleri özellikle su akışının olduğu alanlarda, banyolarda, mutfaklarda ve ıslak zeminlerin tamamında güvenle kullanılabiliyor. Aynı zamanda bina ömrünü uzatıyor ve tadilat gerektirmediği için uzun yıllar boyunca uygulandığı noktada ilk günkü kalitesinde varlığını sürdürebiliyor.

En İyi Teras Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Teras su yalıtımı ile ilgili yüzlerce farklı marka ve modelde ürünler olmakla birlikte çeşitli uygulama şekilleri de mevcuttur. Her terasın ihtiyacı olan ürün ve uygulama farklı olabileceği gibi, maliyeti açısından da tercihler değişmektedir. Tüm ürünleri ve uygulama yöntemlerini en ince detayına varacak şekilde anlatmamız oldukça zor fakat en belirgin yöntem ve ürünleri sizler için sıraladık.

1. Beton, şap, mozaik atılmış kaplamasız teraslarda su yalıtımı nasıl yapılır?

Bu tip yerlerde genellikle çıkur, çatlak alanlar oldukça fazla görünür ve beton altına su alma, nemlenme, küf yapma gibi durumlar sık görülür. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki su yalıtımı farklı, ısı yalıtımı farklı bir durumdur. Burada sadece su yalımı ile ilgili bilgiler yazacağız. Beton teraslarda kullanılmayan bir alan ise ve maliyeti düşük bir su yalıtımı yapmak istiyorsanız , bir kişinin kendi bile uygulayabileceği sıvı kıvamda bulunan ve likit membran diye adlandırılan kullanıma hazır su yalıtım ürünleri kullanılabilir. Yüzey düzeltme ve tesviye işlemleri yapılıp, gider sorunu çözüldükten sonra sürme yöntemi ile en az iki şeklinde uygulama yapılır. Tercih edilen ürün mutlava UV ( güneş ışınları) dayanımlı bir ürün olmalıdır. Sıvı membranlar bitüm esaslı ve elastomerik reçine esaslı ve poliüretan esaslı olmak üzere üç şekilde vardır. Örnek Ürünler; Bitüm esaslı sürme su yalıtımı için ‘’ Osmanlı İzolastik ‘’, Elastomerik reçine esaslı sürme su yalıtımı için ‘’ Weber Dry FDF Plus’’, Pliüretan esaslı sürme su yalıtımı için ‘’ Weber Dry Pur Basic’’ örnek verilebilir.

2. Seramik, mermer, traverten kaplı teraslarda su yalıtımı nasıl yapılır?

Bu tip teraslarda en çok sorulan soru görüntüyü bozmadan şeffaf bir ürünle yalıtım yapabilir miyiz oluyor. Şeffaf su yalıtım ürünleri farklı marka ve şekillerde satılmaktadır fakat bunların bir çoğu işe yaramamakta veya ömrü oldukça kısa olmaktadır. Şeffaf su yalıtım ürünleri mutlaka iyi bir sonuç ve uzun ömür için poliüretan esaslı olmalıdır bunu da sadece birkaç markada görebilmekteyiz ve biraz maliyeti yüksek ürünlerdir.

Örnek Ürün; Şeffaf seramik üstü su yalıtımı ‘’ Weber Dry Pur Trans’’

3. Beton, şap,seramik v.b kaplı veya daha önce işlem görmüş tüm teraslar için su yalıtımında , ekonomik bir ürün ile olacak ise Bitüm esaslı su yalıtımı, biz 5-6 sene problem yaşamayalım diyorsanız Elastomerik reçine esaslı sürme su yalıtmı, biz terası kullanıyoruz diyorsanız çimento esaslı UV dayanımlı iki komponentli sürme su yalıtımı, uzun ömürlü bir su yalıtımı için Poliüretan esaslı sürme su yalıtımı yapılmalıdır.

Su yalıtımı denince akla ilk olarak ıslak mekanlar geliyor. Tüm ıslak mekan bölgelerde doğru bir su yalıtımı yapılması su sızıntılarını engellemek, bina içinde veya diğer dairelere su akışının engellenmesi, rutubet oluşumunun engellenmesi gibi konularda etkin bir rol oynuyor. Su yalıtımı yapmak tüm ıslak mekanlar için ve dış cepheler için, aynı zamanda çatı imalatları için gerekli olan bir durumdur. Özellikle teraslarda kullanılan su yalıtım ürünleri çok önemlidir. Teraslar binaların üstünde ise bina içlerine yağmur suyunun girişinin engellenmesi, teraslar bina içlerinde organize edilmişse yine bina içlerine su akışının engellenmesi için mutlaka doğru bir şekilde teras su yalıtımı yapılmalıdır. Peki en iyi teras su yalıtımı nasıl yapılır?

Teraslarda kullanılan su yalıtımında en fazla tercih edilen su yalıtım ürünlerinden biri weber sürme su yalıtım ürünleridir. Ülkemizin doğa şartlarına uygun olan weber sürme su izolasyon ürünleri, karo veya seramik altına rahatlıkla imal edilebilen ve uzun ömürlü olan bir su yalıtım ürünüdür. Üzerine farklı imalatlar yapılabilmesi sebebiyle daha kaliteli ve kalıcı olan sürme su yalıtım ürünleri ile çok uzun yıllar boyunca koruma sağlayabilirsiniz. Teraslarda bina ve daire içlerini oluşabilecek su sızıntılarını tam olarak engelleyen sürme su yalıtım ürünleri teras gibi ıslak mekanlarda mutlaka özenle yapılması gereken bir imalattır.

Terasta Su Sızıntısı Nasıl Engellenir?

Teras gibi alanlarda su yalıtımı yapmak oldukça önemli bir konudur zira teras gibi alanlar yağmur suyunu, kar suyunu tutabileceği ve diğer doğa olaylarına kolaylıkla maruz kalabileceği için hassas bir imalat yapmakta oldukça önemlidir. Terasınızda su sızıntısı varsa dairenizin veya binanızın rutubet yapması olasıdır. Özellikle su alan binalar kolaylıkla rutubet yapabilir ve bu rutubet tüm binaya yayılabilir. Insan sağlığı için oldukça zararlı olan rutubet özellikle teras gibi alanlardan binaya yayılmaktadır. Peki terasta su sızıntısı varsa nasıl engellenebilir?

Su sızıntılarını engellemenin tek yolu suya karşı yalıtım yapmaktır. Suya karşı yalıtım yapmak oldukça basit bir imalatı ve gerek yeni binalarda gerekse eski binalarda kolaylıkla uygulanabilir. Günümüzde su yalıtımı denince akla ilk olarak sürme su yalıtım ürünleri gelmektedir. Sürme yalıtım kolay uygulanabilmesi, tüm zeminlere uygulanabilmesi ve çok dayanıklı bir ürün olması sebebiyle teraslarda bina içlerine yayılan su sızıntılarını kolaylıkla engellemektedir. Şayet teraslarında daire işlerinize oluşan bir su sızıntısı varsa sürme su izolasyonu malzemelerinden faydalanabilirsiniz. Tüm zeminlere uygulayabileceğiniz sürme yalıtım ürünleri ile tüm mevsimlerde kolaylıkla su yalıtımı yapabilirsiniz. Yağışlı ve nemli olmayan günlerde su sızıntılarının olduğu bölgelere uygulayacağınız sürme su yalıtım ürünleri kısa süreler içerisinde kurur, su yalıtımına doğru bir biçimde gerçekleştirerek su sızıntılarını tamamıyla engeller.
Teras su yalıtım ürünleri nelerdir?
Teras su yalıtım ürünleri bitüm esaslı sürme su yalıtım ürünleri, elastomerik reçine esaslı sürme su yalıtım ürünleri, çimento esaslı iki bileşenli sürme su yalıtım ürünleri, poliüretan esaslı sürme su yalıtım ürünleri gibi çeşitleri vardır. Yüzey teşhisi sonrası uygulanacak ürün seçimi yapılmalıdır.

Teras su akıtıyor ne yapmalıyım?
Teraslar için geliştirilmiş kullanıma hazır likit membran veya çimento esaslı uv dayanımlı sürme su yalıtım ürünleri ile teras su yalıtımı yapılmalıdır.

Teras su yalıtımı tavsiye
Teras su yalıtımında kullanılacak ürün mutlaka ve mutlaka üzeri açık bırakılacak ise UV( Güneş ışınları) dayanımlı olmalı, elastik bir ürün olmalıdır. Ürün tercihi yaparken terasın yüzey teşhisi ( beton, şap, mozaik, seramik, mermer v.b) oldukça önemlidir. Astar uygulaması mutlaka yapılmalıdır.

Binaların Temelden Su Alamaması İçin Yapılacaklar

Binaların temelden su alması, yapıların dayanıklılığını ve sağlamlığını ciddi şekilde etkileyebilen bir sorundur. Su sızıntıları, yapıların içerisinde nem oluşmasına ve çeşitli hasarlara yol açabilir. Bu nedenle, binaların temelden su almaması için çeşitli önlemler alınmalıdır. Bu yazıda, binaların temelden su almaması için yapılması gerekenler hakkında bilgi vereceğiz.

Doğru Yer Seçimi

Bir binanın temelden su almaması için doğru yer seçimi oldukça önemlidir. Yer seçimi sürecinde, su tabloları, yeraltı suyu seviyesi ve su drenajı gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır. Yüksek yeraltı suyu seviyesine sahip alanlarda, temel seviyesini yükseltmek veya uygun drenaj sistemleri kurmak gerekebilir.

İyi Drenaj Sistemi

Binaların temelden su almaması için etkili bir drenaj sistemi kurulması gerekmektedir. Bu sistemin amacı, yağmur suyunu ve yeraltı suyunu binanın temelinden uzaklaştırmaktır. Drenaj boruları, oluklar, yağmur suyu tahliye kanalları gibi unsurlar drenaj sisteminin önemli parçalarıdır. Drenaj sistemi, yapıya suyun sızmasını engellemekte büyük rol oynamaktadır.

Su Yalıtımı

Binaların temelinde su sızıntısını önlemek için su yalıtımı önemli bir adımdır. Su yalıtımı malzemeleri, yapıların temel bölgelerine uygulanarak su sızmasını engeller. Su yalıtım malzemeleri arasında özel su yalıtım membranları, su geçirmez kaplamalar ve su itici malzemeler bulunmaktadır. Bu malzemeler, suyun binaya sızmasını engeller ve binaların temellerini korur.

Kaliteli İnşaat Malzemeleri

Binaların temelden su almaması için kaliteli inşaat malzemeleri kullanılmalıdır. Yüksek kaliteli beton, su geçirmez tuğlalar, dayanıklı su yalıtım malzemeleri gibi unsurlar, binanın su sızıntısı riskini azaltır. Ayrıca, doğru inşaat yöntemleri ve uygun izolasyon teknikleri kullanılmalıdır.

Periyodik Bakım

Bir binanın temelden su almaması için periyodik bakım önemlidir. Drenaj sistemleri, su yalıtım malzemeleri ve diğer su sızıntısı önleme unsurları düzenli olarak kontrol edilmeli ve bakımları yapılmalıdır. Bu sayede, olası hasarlar veya zayıflıklar erken tespit edilip düzeltilebilir.

Binaların temelden su almaması, yapıların dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğü açısından kritik bir öneme sahiptir. Yer seçimi, drenaj sistemleri, su yalıtımı, kaliteli malzemeler ve periyodik bakım gibi önlemler alarak binaların temel bölgelerinin su sızıntısına karşı korunması mümkündür. Bu önlemler, binaların sağlamlığını artırır ve maliyetli onarımların önüne geçer.

ÇATI SU YALITIMI

Çatılar, binaların yağmur ve kara maruz kalan en büyük bölümleridir. Çatı su yalıtımının temel kullanımı, sıvı formdaki yağmur suyundan korunmadır. Özellikle kaliteli malzemeler kullanarak yalıtım yapılması, bina ömrünü de olumlu yönde etkileyecektir. Çatı su yalıtımı, genellikle yağmur ve benzeri doğa olaylarına karşı ıslanabilirliği kontrol altına alan bir uygulamadır. Çatı su yalıtım malzemeleri, bina ile yağmur ve kar arasında bariyer görevi görerek olası sızıntıları önler. Bu sayede yapı dayanıklı, sızıntı yapmayan, küf ve mantar oluşumuna yol açmayan, performansını kaybetmeyen bir sistemle korunmaktadır.

Binaların ömrünü kısaltan ve iyi korunmadığında içinde yaşayanlara rahatsızlık veren çatılar en iyi su yalıtım malzemeleri ile kaplanmalıdır. Güvenilir ve sağlam yalıtımın temeli, orijinal ve uygun malzemelerin tercih edilmesi ile doğrudan ilişkilidir. Çatı yalıtımı söz konusu olduğunda çatı için hangi su yalıtım örtülerini kullanmalısınız sorusu da doğru cevabı bulmak için sorulan bir diğer önemli sorudur.

Çatı Su Yalıtım Malzemeleri

Çatı su yalıtımı için gerekli olan malzeme denilince akla su yalıtımında kullanılan asfalt ve bitüm esaslı sıvı malzemeler, membranlar, boyalar ve pah bantları, derz dolguları, mastikler gibi yardımcı malzemeler gelmektedir. Bunun dışında kiremit kaplama, kiremit gibi malzemeler de çatı su yalıtım malzemesi olarak kullanılmaktadır. Yalıtım için hangi çatı su yalıtım malzemesinin seçileceğine karar vermeden önce, yapının bulunduğu bölgenin yağış miktarını ve iklim koşullarını göz önünde bulundurmak gerekir.

Su yalıtım membranları, çatı yalıtımı için en çok tercih edilen çatı su yalıtım kaplama malzemeleri arasındadır. Çatı Su yalıtımı membranları su yalıtım örtüleri ve bitüm esaslı likit membranlar olarak da karşımıza çıkmaktadır. Her malzeme farklı performansa sahiptir.

Likit bitüm esaslı çatı su yalıtım örtüleri genellikle astar olarak uygulanan ve uygulanan yüzeyde su yalıtımı da sağlayan malzemelerdir. Bitüm yapısı gereği iyi bir su yalıtım malzemesidir. Uygulaması kolay ve ekonomiktir. Bitüm esaslı sıvı membran ve bitüm esaslı rulo membran malzemeleri, çatı yalıtımında kullanılan en bilinen, ekonomik ve yüksek performanslı malzemelerdir. Çatının su yalıtımını mükemmel bir şekilde tamamlamak için bitüm esaslı su yalıtım örtülerinin yanı sıra köşe sızıntılarında pah bantları, su birikmesini önlemek için drenaj sistemleri, üst katmanı korumak için kaplama malzemeleri ve çeşitli çimento- betonu su geçirmez hale getirmek için esaslı su yalıtım malzemeleri de kullanılması önerilir.

Çatı Su Yalıtımı Maliyetleri

Düz bir çatıyı su geçirmez hale getirmenin maliyeti, sıvı uygulanan çatı sistemi seçimine bağlıdır. Bina sahibi veya mülk yöneticisi, bir çatıyı su geçirmez hale getirmenin maliyetini tahmin ederken, malzeme maliyetinin ve işçilik maliyetinin bu seçime bağlı olduğunu dikkate almalıdır. Kaplama tipi ve dolaylı olarak belirtilen tüketime dayalı malzeme miktarı, astar ve takviye kumaşının gerekli olup olmadığı, aksesuarların maliyeti ve/veya ayrıntıların işlenmesi için ek malzeme maliyeti nihai olarak malzeme maliyetini belirler. Çoğu elastomerik ve silikon kaplama, metrekare başına saha içi malzeme maliyeti olarak sınıflandırılarak hesaplama yapılır.

İşçilik maliyeti, yüklenicinin su yalıtım projesini tamamlamak için ihtiyaç duyduğu süreye göre belirlenir. Doğru bir işçilik maliyeti elde etmek için sıvı membranın temizlenmesi, alt tabakanın hazırlanması ve uygulanmasının tamamına yeterli zaman ayrılmalıdır. Bu sayede kaliteli işçilik sağlanabilir. Çatı su yalıtımı ile evlerin veya binaların zarar görmesi de büyük ölçüde engellenecektir. Dahası bu kaplama metotları ile ısı dengesini sağlamak da kolaylaşır. Enerji maliyetini de dolaylı yoldan düşüren bir uygulamadır.

DİLATASYON SU YALITIMI

Dilatasyon genel olarak Yüksek yapı ve oturma alanı, yapının bulunduğu zemindeki farklılıklar sonucu yapıya statik zarar vermemesi için temelden çatıya kadar bırakılan, yapıları ayıran/bölen derz boşluklarına verilen isimdir.

Dilatasyon su yalıtımı, binalarda derz boşluklarını kapatmak için uygulanan yöntemdir. Yapılan binalarda uzunlamasına bırakılan boşluklar vardır ve bu boşluklar mühendislik açısından yapılan hesaplar sonucu oluşmaktadır. Boşlukların nedeni oturma ve genişleme, deprem, titreşim ve hareketlerdir. Dilatasyon su yalıtımı yapılan mekanların zamanla binanın hareketlerinden zarar görmemesi için su ve diğer etkilerden yalıtılması amacıyla yapılır. Firmamız bu uygulamayı profesyonel işçilik ve kaliteli malzeme ile gerçekleştirmektedir. Bu yalıtımlar binanın temelinden çatıya kadar düşey yönde yapılmalıdır. Başta rüzgâr olmak üzere her türlü etkiye maruz kalan bu boşlukların binanın tamamında yer almasından dolayı yalıtılmaması, Yaşanan faktörlerin binaya zarar vermesine neden olur. Firmamız uyguladığı teknik ile yapının zarar görmesini önlemektedir.

Derz ile Dilatasyon Su Yalıtımı

Köpük contalar, sıkıştırma conta sistemleri, metal kapak plakası sistemleri, çatı körük sistemleri, güçlendirilmiş buhar bariyeri sistemleri ve su geçirmez, yangına dayanıklı derz sistemleri dahil olmak üzere, inşaatta bulunan çeşitli genleşme derzleri vardır. Bir genleşme derzi, binanın bütünlüğü için çok önemlidir, ancak genleşme derzi sistemi katı standartları karşılamıyorsa, nem veya su girişi kaynağı da olabilir. Bu sızıntı hem derze hem de çevredeki malzemelere zarar verebilir. Bu tür genleşme derzlerinin, termal, çevresel ve yük yapısal hareketine izin veren, su girişine dayanıklı ve yangına dayanıklılık veya ses yalıtımı gibi diğer inşaat gereksinimlerini karşılayan bir genleşme derzi sistemi ile doldurulması gerekir. Dilatasyon su yalıtımı ile bu derz aralıklarını güçlendirmek ve suya karşı bir yalıtım oluşturmak mümkündür.

Geniş beton açıklıkları üzerindeki termal genleşme katsayısını yönetmek için genleşme derzleri kurulur. Su yalıtım malzemesi, sadece binanın hareketine karşı değil, aynı zamanda beton üzerindeki aderans zayıflamasına ve sistemin bozulmasına neden olan eskimeye karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlanmalıdır.

Su Yalıtımının Amacı

Su yalıtımı, suyun evinize girmesini engelleyen bir yöntemdir. Su yalıtımı, evinizin kuru kalmasına yardımcı olduğu için çok önemlidir. Evin içindeki nemi azaltmaya yardımcı olur ve böylece evinizin içindeki şeyleri neme veya suya maruz kalmanın neden olduğu hasarlardan korur. Yapının doğruluğu açısından da önemlidir.

Su yalıtımı evinizin değerini arttırır ki bu en büyük avantajınızdır. Çünkü su sızdırmazlığı küfü ve benzeri zararlı oluşumları engeller. Küf sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilir. Ayrıca, evinizin yapısal bütünlüğünü bozabilecek su sızıntısından kaynaklanan hasarları da önler. Bildiğiniz gibi sağlıksız yaşam alanları ve zayıf temeller evinizin emlak değerini etkileyecektir. Ayrıca, su yalıtım sistemleri bodrum alanını açabilir ve böylece evinizin metrekaresinin faydasını artırabilir. Bu aynı zamanda piyasadaki evinizin değerini artırmanıza yardımcı olur. Dilatasyon su yalıtımı ile oldukça mantıklı olacaktır.

Evinizin temel çevresinde çevre düzenlemesi varsa, çevre düzenlemesine zarar vermemek için iç mekân su yalıtım tekniklerini kullanabilirsiniz. İç mekân yöntemleri, beton veya yapısal olarak sağlam yığma duvarlar için en iyisidir. Bununla birlikte, dışarıdan su yalıtımı en iyisidir, böylece uzun bir süre bodruma su girmesini önlersiniz, bu da temelinizin aşınmasına ve bodrumunuzda kronik nem sorunlarına neden olabilir. İlk adım, neme neyin sebep olduğunu bulmaktır. Bunu yapmak için, bir metrekarelik alüminyum folyoyu bodrum duvarınıza bantlayın ve 24 saat kendi haline bırakın. Odaya bakan taraftaki folyoda nem varsa, yüksek neme sahipsiniz ve bunu düzeltmek için bir nem giderici kullanabilirsiniz. Folyonun duvara bakan tarafında nem varsa, duvarlardan nem giriyor demektir. Bunun nedeni yüksek su tablası veya yetersiz drenaj veya bunların bir kombinasyonu olabilir. Bu, su yalıtımının muhtemelen düzeltebileceği bir şeydir.

Korozyona Karşı Yapıları Korumanın Etkili Yolu Membranlar

Korozyon, yapılar için ciddi bir tehdit oluşturan bir sorundur. Metal ve diğer yapı malzemelerinin zamanla oksitlenmesi ve çürümesi, yapıların dayanıklılığını ve ömrünü olumsuz etkiler. Korozyona karşı mücadelede kullanılan birçok yöntem arasında membranlar etkili bir seçenektir. Bu yazıda, korozyona karşı membran kullanımının önemini ve avantajlarını ele alacağız.

Su ve Nem Yalıtımı

Membranlar, yapıların su ve nem geçirgenliğini azaltarak korozyon riskini azaltır. Su ve nem, metal yüzeylerde oksitlenmeyi hızlandırabilir. Korozyona karşı membranlar, suya ve nemin yapıya sızmasını engeller ve böylece metal yüzeylerin korunmasını sağlar. Su ve nem yalıtımı, yapıların dayanıklılığını artırır ve ömrünü uzatır.

Kimyasal Koruma

Membranlar, yapıları korozyona karşı korumak için kimyasal direnç sağlar. Bazı membran türleri, asitler, alkaliler ve diğer kimyasal maddelere karşı dirençli yapıya sahiptir. Kimyasal etkilerle temas eden metal yüzeylerin kaplanması, korozyonun etkilerini azaltır ve yapıları korur. Kimyasal koruma sağlayan membranlar, endüstriyel tesisler, depolama tankları ve kimyasal işlemlerin olduğu alanlarda yaygın olarak kullanılır.

Fiziksel Korumaya Dayanıklılık

Korozyona karşı membranlar, yapıları fiziksel etkilere karşı da korur. Bu membranlar, darbelere, sürtünmeye ve aşınmaya karşı dayanıklıdır. Özellikle köprüler, otoparklar ve endüstriyel yapılar gibi yoğun kullanılan alanlarda, membranlar yapıları çizilmelere ve hasarlara karşı korur. Fiziksel koruma sağlayan membranlar, yapıların uzun ömürlülüğünü artırır.

Uygun Yüzey Hazırlığı

Membranların etkili bir şekilde korozyona karşı koruma sağlaması için uygun yüzey hazırlığı önemlidir. Metal yüzeylerin temizlenmesi, pas ve kir gibi olumsuz etkilerin membranın yapışmasını engellemesini önler. Yüzey hazırlığı, membranın uygun bir şekilde uygulanması için önemli bir adımdır ve korozyona karşı korumanın etkinliğini artırır.

Korozyon, yapıların dayanıklılığını ve ömrünü olumsuz etkileyen bir sorundur. Korozyona karşı membran kullanımı, yapıları su, nem, kimyasal maddeler ve fiziksel etkilerden korur. Membranlar, su ve nem yalıtımı, kimyasal koruma ve fiziksel koruma sağlar. Ayrıca, uygun yüzey hazırlığıyla birlikte kullanıldığında korozyona karşı korumanın etkinliğini artırır. Membranlar, endüstriyel yapılar, köprüler, otoparklar ve depolama tankları gibi birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Korozyonla mücadelede membranların etkili bir çözüm olduğu unutulmamalıdır.

GEMİ SU YALITIMI NEDİR?

Gemi su yalıtımı aynı zamanda gemi izolasyonu olarak da geçmekte ve bilinmektedir. Gemi su yalıtımı genel olarak gemilerin her tarafının su geçmemesi için kaplandıkları yalıtım türüdür. Yalıtım geminin her bölgesinde bulunup fakat genel olarak daha çok geminin zemini, duvarlar ve tavanlarda uygulanıp yapılmaktadır.

Geminin çevre etkilerinden korunması ve yüzeyin, tavanların aynı zamanda da duvarların aşınmaması amacıyla gemi su yalıtımı kullanılmakta ve tercih edilmektedir. En çok tercih edilme sebeplerinden biri de gemi işleriyle uğraşan insanların tercih ettiği ve çoğunlukla da dış hasarlara karşı korunması amacıyla yaptırılır. Gemi su yalıtımı işlemi yaptırılabilmesi için polyurea denilen bir zemin kaplama türü tercih edilip gemiye uygulanmaktadır.

Gemi Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?

 Deniz taşıtlarında genel olarak konuşacak olur isek eğer, ısı yalıtımı ve su yalıtımı oldukça önemlidir. Bu su yalıtımı gemilerde de oldukça etkili olan ve tercih edilip kullanılan bir yalıtım türüdür. Geminin her tarafı kaplanarak geminin suya karşı olan dayanıklılığı artmaktadır. Aynı zamanda da polyurea kaplaması kullanıldığı için polyurea da çok yapışkan bir özelliğe sahip olduğundan dolayı su yalıtımında oldukça yarar sağlayan bir kaplama türüdür. Polyurea kaplama dışında da birçok su yalıtımı için kaplama uygulanabilir. Fakat aynı dayanıklılığı ve sağlamlığı bulamayabilirsiniz. O yüzden kesinlikle polyurea kaplama tercih edilmesi önerilir.

Polyura kaplama yapılabilmesi için gemilerde yapılacak alanların mutlaka temizlenip arındırılması gerekir. İyi bir şekilde yapışabilmesi için temizlenmesi gerekir.  Temizlik aşaması bittikten sonra genel olarak gemilerin yüzeylerine, tavanlara ya da duvarlara düzgün bir şekilde eşit bir miktarda polyurea kaplama spreyi ila sıkılarak dağıtılmalıdır. Dağıtıldıktan sonra işlemin kuruması için bırakılır. Temizlikle birlikte zımpara gibi işlemler de yapılabilmektedir.

Polyurea kaplaması diğer kaplama türlerine göre daha dayanıklı olduğu için genellikle de gemilerde bu kaplama türü tercih edilmektedir.  Polyurea kaplama yüzeye hemen yapıştığı için gemilerde su yalıtımı şeklinde uygulanmaktadır.

Su yalıtımı dışarıdan gelebilecek darbelere ve vurulmalara karşın en etkili çözüm odağı olarak görülmektedir. Ve bu su yalıtımı sisteminde uygulanacak olan alan kadar kullanılacak olan malzemede önemlidir. Kaliteli ve marka malzemeler kullanılmadığı takdirde yapılana su yalıtımının hiçbir faydası olmayacaktır.

Gemi hatta kötü ve kaliteli malzeme kullanılmadığından dolayı daha da olumsuz sonuçlar vererek darbelere ve vurulmalara karşı hassas bir durum alacaktır. Bu durumun gerçekleşmemesi için kaliteli malzemeden vazgeçilmemesi ve göz ardı edilmemesi gerekir.

Gemi Su Yalıtımında Kullanılan Polyurea Kaplamanın Avantajları Nelerdir?

Gemi su yalıtımında kullanılan polyurea kaplamanın birçok avantajı bulunmaktadır. Gemi su yalıtımında kullanılan polyurea kaplamanın avantajları şunlardır:

  • Gemi su yalıtımında kullanılan polyurea kaplaması birçok yüzeye uygulanabildiği için gemilerde de uygulanmaktadır.
  • Polyurea kaplama gemi su yalıtımında öncü bir rol oynadığı için gemileri duya karşı dayanıklı bir hale getirir.
  • Aynı zamanda geminin dışarısından gelebilecek etkilere karşın en iyi polyurea kaplama olduğu için bu kaplama türü kullanılmaktadır.
  • Polyurea kaplama gemilerde de kullanıldığı için genel olarak polyurea sprey kullanarak geminin yüzeyi, duvarları ve aynı zamanda tavanları bu şekilde su yalıtımı yapılabilmektedir.
  • Polyurea kaplama su yalıtımında bir numara olduğu için ve maliyet olarak da diğer su yalıtım malzemelerine göre daha uygun, ucuz olduğundan dolayı çok fazla tercih edilenler arsına girmektedir.
  • Ve polyurea kaplama yapıldıktan sonra bile denizde ya da su yüzeyinde gezen canlıların kaplamaya bir zararının olmadığı gibi aynı zamanda da canlılar açısından da zararlı değildir.