İmalat zemin kaplama için döşenecek döşeme tipini seçmeye gelince, seçenekler çok fazla mevcuttur. Çünkü farklı malzemelerden üretilen üstün özelliklere sahip malzemelere denk gelmek mümkündür. Bir üretim tesisi için en iyi beton döşeme seçenekleri, aşırı aşınma ve yıpranmaya, aşındırıcı malzemelere ve sert kimyasallara maruz kalmaya ve zamanın testine dayanır. Bu faktörler, üretim tesisiniz için uygun beton zemini seçmenizin nedenidir. Yüksek kaliteli cilalı beton döşeme sistemine veya epoksi zemine yatırım yapmak büyük bir karardır. İlk maliyete ek olarak, bir döşeme projesinin gerektirdiği potansiyel arıza süresini ve zeminin beklenen ömrünü de göz önünde bulundurmalısınız.
Reçineli olarak da adlandırılan epoksi malzemeli imalat zemin kaplama, son derece dayanıklı, sürdürülebilir ve dekoratiftir. Çoğu epoksi zemin, özel ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde son derece özelleştirilebilir. Epoksi zemin kaplama iki parçalı bir sistemden oluşmaktadır. Reçineli zemin kaplamalarının ilk kısmı, epoksi yapıştırıcıya çok benzeyen polimer reçineleri ve sertleştiricileri birleştirir. Bu maddeler doğru bir şekilde karıştırıldığında birbirleriyle reaksiyona girerek bileşik ile altındaki zemin arasında kimyasal bir bağ oluşturur. Kimyasal olarak dayanıklı veya daha önce belirtildiği gibi su geçirmezlik gerektiren döşeme kurulumları için epoksi döşeme en iyi seçiminizdir.
İşletmenizde ne tür bir döşeme kuracağınıza karar vermek çok önemli olabilir. Üretim tesisleri, dağıtım depoları, montaj fabrikaları ve daha fazlası gibi endüstriyel ortamlar söz konusu olduğunda; döşeme ağır miktarda aşınma ve yıpranma yaşayabilir. Sert, aşındırıcı kimyasallar, yağ, ağır makineler ve çizikler zeminde kısa sürede çok yol kat edebilir. Bu nedenle üretim tesisleri ve benzeri sektörlerin yüksek kaliteli epoksi zemin veya cilalı beton sistemine yatırım yapması çok önemlidir.
Cilalı beton ve epoksi kaplamaların kendi yararları ve nitelikleri olduğundan, Üretim alanınız için hangisinin en iyi seçenek olabileceğini belirlemek, her iki seçeneğin de tam olarak anlaşılmasına bağlıdır. Karar esas olarak birkaç faktöre, üretim tesisi tipine, dayanıklılığa, uzun ömürlülüğe, estetik ve maliyete bağlıdır.
İmalathane Zemin Kaplaması İçin Beton Uygulamaları
Cilalı beton döşeme, yoğunlaştıran nüfuz edici yoğunlaştırıcılar kullanan bir öğütme ve cilalama işleminden gelir. Cilalayın ve beton zemini kapatın. Bu sürdürülebilir zemin kaplama sistemi, az kokulu, toksik olmayan dolgu macunları ve yoğunlaştırıcıları sayesinde birçok çevreci standardı karşılamaktadır. Profesyonel bir görünüme sahip olmasının yanı sıra cilalı betonun bakımı kolaydır ve oldukça dayanıklıdır.
Cilalı zeminler, normal beton zeminlere göre daha az bakım gerektirir. Günlük ve haftalık olarak kapsamlı bir süpürme işlemine ihtiyaç duyar. Bu, sert döküntüleri ve kiri zeminden uzak tutmaya yardımcı olarak parlak ve yeni görünmesini sağlar. Cilalı beton, parlaklığını geri kazanmak için yeniden cilalamayı gerektirebilirken, bu yalnızca her on yılda bir olur. Bu nedenle dayanıklılığı göz önünde bulundurarak imalat zemin kaplama seçenekleri arasında rahatlıkla değerlendirilebilir.
Bir üretim tesisi için en iyi beton döşeme seçeneğini seçmek, herhangi bir günde katlarınızın gördüğü trafik miktarını dikkate almak anlamına gelir. Zemininizde küçük araçlar, forkliftler veya ağır makineler geçiyorsa, bu cilalı beton için sorun değildir. Cilalı betonun dayanıklılığı aynı zamanda diş izleri ve lekeler gibi yüzey sorunlarına da dayanır. Cilalı beton zeminler, talaşlara ve çizilmelere karşı dirençlidir, bu da onları neredeyse kırılmaz hale getirir. Bu nedenle de ağır işçiliğin yürütüldüğü imalat yerlerinde en sık uygulanan maddelerden birsidir. Güvenilir ve dayanıklı olmasının yanı sıra bütçeye de uygun olması ile tercih edilerek uzun süre kullanım imkânı tanır.